Dedemsweg 10 7722 PZ Dalfsen, Kijk op de kaart
<span>De</span> Omgeving

De Omgeving

Dalfsen ligt in het toeristisch aantrekkelijke Overijssels Vechtdal. Rivier de Vecht doorsnijdt een deel van de gemeente en drukt zijn stempel in positieve zin op het landschap. Liefhebbers van natuur, rust en ruimte kunnen hun hart ophalen in Dalfsen. In het uitgestrekte buitengebied ontdekt u vanzelf de rijke historie van Dalfsen. Prachtige landgoederen, havezaten, buitenplaatsen en het monumentale middeleeuwse kasteel Rechteren vertellen allemaal hun eigen verhaal. Het vaak golvende landschap wordt regelmatig onderbroken door authentieke Sallandse boerderijen.

Wandelen/Fietsen

Het Muzehuis ligt aan de wandelroute “Dalfsen Rood”. Dit is een route door het prachtige buitengebied van Dalfsen. De route “Dalfsen Rood” is 6,9 km lang.

Gastenverblijf Het Muzehuis, Dalfsen Rood

Wandelnetwerk Vechtdal Overijssel koppelt honderden kilometers rondwandelingen in Dalfsen, Ommen, Hardenberg en het Reestdal. In totaal bevat het netwerk 1300 kilometers aan wandelroutes!

Het wandelnetwerk werkt heel simpel. Op een routekaart staan de routes aangegeven met een kleur. Die kleur correspondeert met gekleurde pijlen op routepalen en per route is het aantal kilometers aangegeven. De routes kunnen ook aan elkaar gekoppeld worden, zodat een langere wandelroute gelopen kan worden. Bij ieder startpunt staat een informatiepaneel met daarop een informatiekaart van de directe omgeving. Het wandelnetwerk biedt je dus alle vrijheid, je bepaalt zelf de route en de gewenste afstand. Met de online routekiezer bepaal je heel gemakkelijk de route!

In het Vechtdal zijn er volop mogelijkheden om er met de fiets op uit te trekken.

De mooie natuur, de cultuurhistorie en de recreatieve voorzieningen bieden je de kans om de pareltjes van het Vechtdal met eigen ogen te ontdekken. Met behulp van het Fietsroutenetwerk creëer je eenvoudig je ideale fietsroute, precies afgestemd op jouw wensen. Je bepaalt zelf het startpunt, de afstand en de omgeving die je het meeste aanspreekt. De fietsroutetracés zijn met zogenaamde ‘knooppunten’ aan elkaar verbonden. Ieder knooppunt heeft een eigen nummer. Je volgt de borden van knooppunt naar knooppunt. En verdwalen? Dat is met de duidelijke bewegwijzering vrijwel onmogelijk! Bekijk de mooiste fietsroutes hier.

Dagje uit

Op het gebied van cultuur, sport en vrije tijd is van alles te doen in de gemeente Dalfsen. Vanaf ‘Het Muzehuis’ zijn oa de volgende activiteiten te ondernemen:

– Dorpskern 2 km
– Zwemmen 1 km
– Wandelen in de directe omgeving
– Electric Dutchmanverhuur bij “Het Klooster van Dalfsen”
– Kanovaren 2 km
– Winkelen 2 km
– Tennissen 1 km
– Kinderboerderij 1 km
– Restaurant Hof van Dalfsen 1 km
– Manege 0,5 km
– Sportschool / sauna 1 km

Uw gastvrouw is coach met paarden als spiegel. De paarden zijn op het erf in het bos. Het is mogelijk om een sessie in te plannen om samen of alleen deze bijzondere ervaring op te doen. Meer informatie vindt u op www.mariekejongbloed-coachingindebuitenlucht.com

Lunch/Diner

Binnen een straal van 2 km zijn er diverse eet- en drinkgelegenheden:

-Grand Café “Het Oude Station”
-Café Nikki’s
-Restaurant De Barones
-Brasserie De Zeven Deugden
-Restaurant ’t Hof van Dalfsen
-Auberge’t Asje
-Grand Café De fabriek
-Restaurant “Het Roode Hert”